tiistai 24. syyskuuta 2013

Ihana viikonloppu!

Perjantain työpäivä meni nopeasti Ruthin pukua ommellessa. Tosin tyllihelman ompelemisessa ei itsessään ollut mitään nopeaa! Tylliä tuli kahdessa kerroksessa, ja alemmassa oli kaksi volankia, eli toisinsanoen siinä oli poikkisauma vaakatasossa. Alemman kerroksen alemmassa osassa oli peräti kahdeksan kappaletta kolmen metrin pituisia paloja ommeltu yhteen, eli ympärysmitta oli 24 metriä! Se poimuttui kiinni ylempään osaan, jossa kangasta oli "vain" kuuden metrin pituinen kaitale. Päällimmäisessä kerroksessa tylliä oli kolme kolmen metrin levyistä palaa. Joten kaiken kaikkiaan tylliä oli melkoisen paljon, ja sen poimuttamiseen ja kiinnittämiseen kuluikin siis tovi!

Kun olin palannut ruokatauoltani, oli Mayran mies tullut tekemään joitain korjaustöitä liikkeen wc:hen, ja Mayra oli sitten odotellessa ruvennut auttamaan minua helman kanssa, vaikka olikin vielä lomalla. Rose teki yläosan korjaukset ja viimeistelyt, joten minulle ei sitten loppujen lopuksi jäänytkään niin paljoa enää tekemistä puvun kanssa. Kuvia en ehtinyt vielä puvusta ottaa, toivottavasti siihen tulee tilaisuus myöhemmin. Loppupäivän leikkasin, yhden vaalean juhlapuvun ja neulostakin.

Ystäväni Miikka tuli viikonlopuksi käymään, joten aika hurahti hirmuista vauhtia! Lauantain aamupäivän vietimme rannalla, ja sääkin oli oikein kiva, noin +28 astetta. Merivesikin on vielä ihanan lämmintä. Valitsimme Barcelonetan rannan, koska sinne on nopein ja helpoin mennä. Paikalliset kuitenkin sanovat, että se on likaisin ja rumin ranta, mutta meille se kelpasi oikein hyvin :) Ihmisiä toki oli paljon, mutta muuten ranta on mielestäni tosi hyvä!

Illalla suuntasimme kaupungille syömään ja katsomaan ilotulitusta. Täällä on ollut perjantaista asti Merce-juhla, ja ilmaisia tapahtumia on ympäri kaupunkia koko ajan. Ihmisiä on todella paljon liikkeellä, ja kaikki ovat juhlatuulella. Nähtävää siis riitti! Lauantaina onnistuimme missaamaan melkein koko ilotulituksen, mutta rantakadulla oli kuitenkin mukava kävellä ja ottaa kuvia, oli melkein täysikuukin :)

Söimme rannan lähellä kalaravintolassa paellaa, joka oli kyllä älyttömän hyvää. Tosin palvelu ravintolassa ei ollut mitenkään erityisen tasokasta, tuntui että henkilökunnalla oli parempaakin tekemistä kuin palvella meitä... Syömisen jälkeen kiertelimme vielä ravintolan vieressä olevassa tivolissa, laitteisiin emme kyllä tosin juuri syöneinä menneet ;)

Sunnuntaina aamupäivällä menimme Barcelonan eläintarhaan. Taisimme olla ainoat ihmiset siellä, kellä ei ollut lapsia mukana, mutta lapsenmielisinä viihdyimme siellä oikein hyvin kaikkien apinoiden, pingviinien ja kirahvien seassa :)

Ehdimme sunnuntaina vielä rannalle, shoppailemaan (Mare Magnumiin, ainoaan kauppakeskukseen, joka on sunnuntaisin auki), syömään ja nyt näimme jopa ilotulituksen alusta loppuun! Oli kyllä tosi upea, siinä ei oltu ilotulituksia säästelty... Kännykän kameralla nyt ei tietenkään saanut kovinkaan hyvin tallennettua tätä, mutta joitain ihan kelvollisia kuvia saimme otettua.

Tänään Miikka lähti takaisin Suomeen aamupäivällä, joten olin kysynyt töistä josko voisin mennä vasta Miikan lähdön jälkeen töihin. Minulle kuitenkin sanottiin, että voin pitää koko päivän vapaata, koska paikalla ei ole muita kuin Mayra, joka ei siis puhu englantia. Olin myös tehnyt viime viikolla ekstratunteja.

Viikonloppuna Ruth laittoi kuitenkin minulle viestin, jos voisin käydä ostamassa kangasta tänään tultuani lentokentältä saattamasta Miikkaa. Viedessäni kangasta töihin, huomasin, että Rose oli myös töissä, ja hän ihmettelikin vähän miksen jää töihin. Selitettyäni mitä olin sopinut Ruthin kanssa, Mayra ja Rose kuitenkin kysyivät jos voin jäädä ompelemaan "muutaman" napin. Niitä oli lopulta 26 kappaletta, ja olinkin sitten töissä varmaankin melkein tunnin. Napit tulivat valkoiseen boleroon hihansuihin, silmunapitukseen.

Oli ihanaa saada viettää oikein kunnon turistiviikonloppu tutussa seurassa! Vaikka minulla ei varsinaisesti mikään koti-ikävä olekaan, niin tietenkin täällä tuntee olonsa vähän yksinäiseksi, kun kaikki rakkaat ovat kaukana. Viikonlopusta sain taas niin paljon voimaa tuleviin työviikkoihin :)


1 kommentti: