keskiviikko 25. syyskuuta 2013

La Mercè!

Tänään on ollut varsinainen La Mercè-juhlapäivä, eli siis pyhäpäivä. Juhlaa vietetään Barcelonan suojeluspyhimyksen kunniaksi, ja se on vuoden tärkein juhlapäivä. Sitä on vietetty keskiajalta lähtien, ja nykyisin juhlinta alkaa tosiaan jo muutaman päivän etukäteen. Ilmaisia tapahtumia on ollut ympäri kaupunkia useita satoja viikonlopun ja alkuviikon aikana, esimerkiksi esityksiä, konsertteja, ihmistorneja, kulkueita ja ilotulituksia.

Minulle tämä tarkoitti siis taas yhtä vapaapäivää, jonka käytinkin vain rentoutuen :) Nukuin pitkään, oleskelin vaan tekemättä mitään, ja alkuillasta lähdin Parc de la Ciutadellaan katsomaan minkälaisia tapahtumia siellä on. Minulla kävi tosi hyvä tuuri, juuri kun pääsin paikalle, alkoi Wienin oopperan balettikoulun esitys! Tanssijat olivat taitavia, ja klassisten balettinumeroiden lisäksi oli myös nykytanssia, showta ja jazzia. Itsellänikin kun on tanssitausta, niin oli ihana nähdä pitkästä aikaa tanssiesityksiä! Täytyy kyllä varmaankin päästä taas tanssimaan kun palaan Suomeen...

Parc de la Ciutadella on yksi harvoista puistoalueista Barcelonan keskustassa, ja se olikin kaunis ympäristö esityksille. Eläintarha, jossa sunnuntaina kävimme, sijaitsee myös samassa puistossa. Lisäksi se on suosittu lenkkeilypaikka, itsekin siellä kävin vähän juoksemassa viime viikolla :)



Balettia!

Parc de la Ciutadella

Konsertti perjantaina Catedral de Barcelonan edessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti