torstai 26. syyskuuta 2013

Paluu arkeen

Tänään oli ensimmäinen työpäivä neljän päivän vapaiden jälkeen! Työpäiväni ovat siis 8 tuntia pitkiä, ja nyt viimeiset pari viikkoa olen mennyt klo 11 töihin ja päässyt seitsemältä. Kaksi ensimmäistä viikkoa työaikani oli 9.30-17.30. Molemmat ajat ovat minulle hyviä, kun ei tarvitse kuitenkaan kovin aikaisin herätä :) Ja kun työmatkani tosiaan kestää vain kaksi minuuttia, ei tarvitse herätä muutenkaan kovin paljon ennen työpäivän alkua!

Liike on auki aina 11-14 ja 17-20.30, eli välissä on muutaman tunnin siesta. Me ompelijat tosin emme pidä siestaa - ihan hyvä vaan, niin pääsee aikaisemmin kotiin!

Lidia on tällä viikolla vielä lomalla, joten pääsen ainakin välillä ompelemaan koneella. Tänään heti aamusta ompelin käänteet paidanhelmaan. Täällä ei ole tasosaumuria, vaan pelkästään kaksi suoraommelteollisuuskonetta ja saumuri, joten trikootakin ommellaan ihan tavallisella koneella. Jälleen kerran huomasin kuinka tottunut olen ompelemaan vain kudottua kangasta, koska ohut neulos tuntui haastavammalta. Hyvää harjoitusta siis :)

Iltapäivällä leikkasin pitkän trikoomekon, jonka ompelen varmaankin huomenna. Yleensä trikoopaitoihin ja -mekkoihin tulee kuulemma aina kaksi kerrosta kangasta, jotta pääntie on helppo saada siistiksi. Nyt kuitenkin mekko tehdään vain yhdestä kerroksesta, kankaan säästämiseksi. Pääntielle tulee samasta kankaasta vinokaitale, ja Mayra näyttää minulle huomenna miten siitä saa siistin, ilman että pääntie alkaa "lerpattaa". Muuten mekon rakenne on hyvin simppeli.

Tein tänään myös taas muutamia kukkia, ja vöitä, joihin kiinnitin kukat. Lisäksi korjailimme vähän sovituksissa kärsineitä mallikappaleita. Kaikista puvuista on siis liikkeessä vain yksi mallikappale, jota asiakas sovittaa, ja tilaa halutessaan puvun omassa koossaan, mahdollisesti väriä tai yksityiskohtia muunnellen. Tämän jälkeen juhlapuvuissa on vielä yleensä yksi sovitus, jossa katsotaan mahdolliset korjaukset. Hääpuvuista tehdään kuitenkin ennen varsinaista kangasta useampi proto, jolloin hintaakin tulee huomattavasti enemmän kuin juhlapuvuille.

Olin niin väsynyt työpäivän jälkeen, että en jaksanut enää tehdä mitään muuta kuin soittaa muutaman Skype-puhelun kotiin :) Toivottavasti jaksaisin taas huomenna lähteä vähän kaupungille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti