maanantai 30. syyskuuta 2013

Rento sunnuntai

Olen kyllä ottanut tänään niin rennosti, nukuin aamulla pitkään (huomattavasti pidempään kuin oli tarkoitus!), söin aamupalaa kaikessa rauhassa ja lähdin iltapäivällä muutamaksi tunniksi rannalle. Tänään(kin) ilma oli tosi ihana, noin +30 astetta! Ilmeisesti yleensä tähän aikaan pitäisi olla jo vähän viileämpää. Minua ei kuitenkaan tämä sää haittaa yhtään, varsinkin kun on kuullut Suomen lämpötiloista... Merivesi kuitenkin tuntui tänään jo vähän viileämmältä kuin viikko sitten, mutta edelleenkin se oli mukavan lämmintä :)


Tänään räpsin muutamia kuvia rannalta ja Graciasta.



Täällä on tosi kätevä kulkea metrolla, se on selkeä ja tuntuu, että sillä pääsee mihin paikkaan tahansa. Kymmenen matkan lippu maksaa vähän alle kympin, joten metro on myös aika edullinen vaihtoehto. Ainoa, mikä minua on täällä metrossa ärsyttänyt, on linjojen vaihtaminen Passeig de Gracian asemalla! Vaihtamiseen kuluu vähintäänkin kymmenen minuuttia, kun täytyy kulkea ainakin kilometrin pituiselta tuntuva ahdistava käytävä päästä päähän. Ja vaikka itse metrojunat ovat hyvin ilmastoituja, metrotunneleissa on älyttömän kuuma, eikä ilma vaihdu ollenkaan. Tänään kuitenkin keksin keinon välttää tämä vaihto, ilman että joudun kävelemään yhtään enempää :) Totesin, että kotimme lähellä on toinenkin metropysäkki, josta pääsee suoraan oikealle linjalle! Onneksi tajusin sen tässä vaiheessa, enkä vasta viimeisenä päivänä ;)

Nyt on muuten aikalailla tasan puolet reissusta jäljellä, tuntuu että aika on mennyt ihan mielettömän nopeasti, enkä ole ehtinyt tehdä vielä paljon mitään. Luulen, että täytyy kirjoittaa vähän listaa siitä mitä kaikkea haluaisin täällä vielä tehdä ja nähdä, jotta ei jää sitten harmittamaan, kun jotain unohtui. Ainakin Sagrada Familia on nähtävyys, mitä en voi jättää väliin :) Olisi myös kiva jos saisin jonkun houkuteltua katsomaan Barcelonan peliä kanssani. En siis itse ole mikään suuri jalkapallofani, mutta uskon, että se voisi silti olla upea kokemus :)

Ensimmäinen täysi viiden päivän viikko on edessä, täytyykin siis mennä unille, jotta jaksaa!

2 kommenttia:

  1. Ainakin Sagrada Familia on näkemisen arvoinen, samoin Guellin puisto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuu molemmissa kyllä täytyy käydä! Vielä kun ne ovat tossa ihan lähellä :)

      Poista