torstai 17. lokakuuta 2013

Alkuviikon ompeluita ja kuulumisia

Maanantaina sain ommeltavakseni uuden pukumallin proton helman. Mallia siis kokeillaan ja kehitellään tekemällä se aluksi lakanakankaasta. Yllättäen tässäkin puvussa on rimpsuja ;) Onneksi niitä on kuitenkin vain kolme, eikä tarvinnut tehdä vuoria, eikä huolitteluja, joten ompeleminen oli melko nopeaa. Tosin juuri kun olin saanut kaikki poimutukset tehtyä, kävikin ilmi, että minua oli neuvottu väärin, ja jouduin purkamaan alimman rimpsun poimutukset kokonaan.

Mayra teki ensimmäisen version puvun yläosasta, ja tiistaina yhdistin sen helmaan, ja ompelin sivuun vetskarin. Iltapäivällä pukua sovitettiin Lidian päälle, ja huomattiin, että helmassa on aivan liikaa poimutusta. Siispä koko helma piti purkaa, ottaa kangasta pois, ja ommella uudestaan kasaan. Tiistaina tein pitkästä aikaan myös muutaman kukan! Lisäksi kavensin Lidian tekemät haaremihousut.

Tänään keskiviikkona tein paljon kaikkia nopeampia juttuja, ja olikin tosi kiva, ettei koko päivä mennyt yhden ja saman homman kanssa nyhjätessä! Lidia teki viime viikolla pitkän mustan trikoomekon (samanlaisen, jonka minä tein aiemmin), ja tänään ompelin siihen vinokaitaleet pään- ja kädenteille. Ilmeisesti Lidiakin oli todennut, että vinokaitaleiden ompelu trikoosta oli hieman haastavaa ja aikaavievää, koska nyt päätimmekin sitten jättää vinokaitaleesta pari käännettä pois, jolloin lopputuloksesta tulee rennomman ja vähemmän huolitellun näköinen.


Valmis trikoomekko!


Käden- ja pääntiet lähempää. Tässä lopputulos näyttää kyllä ainakin omasta mielestäni jo liiankin "rennolta", oikeasti se näytti paljon siistimmältä...

Kun Rose oli tehnyt sovitusmuutokset uuden juhlapukumallin yläosan kaavaan, ja leikannut uudet protokappaleet, pääsin ompelemaan myös proton yläosan. Se oli melko yksinkertainen ommella, siinä oli vaan perus muotolaskokset edessä ja takana, pääntiellä pieniä avolaskoksia ja pienet poimutetut hihat. Lopuksi yhdistin taas yläosan helmaan ja ompelin vetoketjun.


Valmis proto!




Itse tykkään yllättävän paljon tästä mallista, vaikka en 
yleensä innostukaan niin paljon rimpsuista ja poimutuksista. 
Tietysti vaikea sanoa vielä mitä pidän varsinaisesta puvusta,
 sillä materiaalistakaan ei ole vielä tietoa.

Tällä viikolla olen koittanut iltaisin aktiivisesti tehdä jotain, ettei viimeiset viikot menisi ihan vain kotona laiskotellessa. Maanantaina lähdin jälleen kerran etsimään tuliaisia, tällä kertaa Passeig de Gracian kauppoihin, ja pikku kujille Placa Catalunian lähelle. Vieläkään ei ole kaikkia ostettu, mutta edes jotain löytyi :)

Shoppailun jälkeen istuin iltaa Nadjan, Cordin ja Nadjan ystävän Jordin kanssa. Cordi on siis enemmän ja vähemmän majaillut meillä oikeastaan koko sen ajan kun olen ollut täällä, ja tällä viikolla hän on palaamassa kotiinsa Mallorcalle. Siksi olikin kiva viettää aikaa porukalla kun kerrankin kaikki oli samaan aikaan paikalla. Muilla oli hirmu hauskaa kun opetin heille suomen kielen taivutusmuotoja :D Sanojen päätteet ovat kuulemma tosi huvittavan kuuloisia!

Tiistai-ilta taas kului lenkkeillessä, ja tänään menin suoraan töistä kangasostoksille. Minulla ei varsinaisesti ollut mitään, mitä olisin tarvinnut, joten lähinnä vain katselin valikoimaa. Mukaan kuitenkin tarttui vähän sifonkia itselle, ja pitsiä ja vuorikangasta vanhojentanssipukuasiakkaalleni. Vain yksi kolmesta vierekkäisestä kangaskaupasta oli auki, joten kahteen muuhun täytyy mennä varmaankin lauantaina. Silloin ajattelin mennä myös katsastamaan markkinat, joista kuulemma voi tehdä hyviä kangaslöytöjä!

Hyvää yötä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti