keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Ruutuhousuja ja tulviva keittiö

Tänään työpäivä meni tosi kivasti vauvojen ruutuhousuja leikatessa ja ommellessa. Aamulla täytyi tosiaan leikata loput housut, ja niiden ompelua riitti koko päiväksi, ja huomiseksikin vielä. On ihana ommella jotain ihan erilaista kun mihin on tottunut!

Vaikka housut onkin helppo tehdä, niin näissä on kuitenkin yksityiskohtia, joiden kanssa menee oma aikansa. Pelkästään tosiaan jo skottiruutukangas hidastaa valmistusta, kun täytyy niin tarkasti asetella ruudut kohdilleen. Lisäksi housuissa on haarakiila, jonkin verran tikkauksia, ja kaksi erilaista taskua. Ja kaiken lisäksi kaikki tämä on ihan minikoossa, niin näpertämistä riittää :)






Kun olin ompelemassa ensimmäisiä housuja, Mayra tuli auttamaan minua, tosin hän ompeli kahdet housut samassa ajassa kuin minä yhdet! ;) Kyllä taas huomaa mitä rutiini saa ompelussa aikaan... En edes ollut omasta mielestäni mitenkään ihan megahidas, mutta Mayra vaan on aivan älyttömän nopea ja taitava ompelija :) Toiset housut sain sitten itsekin jo melkein valmiiksi viimeisen tunnin aikana. Kolmannet täytyy koittaa tehdä vielä nopeammin! Ja ei, tiedän, että kyseessä ei ole mikään kilpailu, mutta tässä ammatissa (ja varmasti monessa muussakin) nopeus on vaan tosi tärkeä juttu. Siinä minulla on vielä parantamisen varaa, vaikka sitä onkin edellissä työpaikassa ahkerasti harjoiteltu :)

Kun tulin tapani mukaan tauolla kotiin syömään, ajattelin avata pyykinpesukoneen luukun, kun siellä oli eilen illalla laittamani pyykit edelleen. Täällä asunnossa on siis vanha pesukone, joka on  HYVIN vaikea saada auki! Yleensä se aukeaa kuitenkin pienen potkimisen ja hakkaamisen jälkeen. Eilen en kuitenkaan saanut sitä auki, enkä tänään aamullakaan vielä. No, päivällä luukku vihdoin aukesi, päästäen samalla ulos pyykkikoneellisen vettä! Kuten ulkomailla usein käsittääkseni, täälläkin pesukone on keittiössä eikä kylpyhuoneessa. Keittiön lattia lainehti vettä, ja vesi alkoi uhkaavasti levitä muuallekin... Onneksi sain lopulta kylpypyyhkeillä lattian jokseenkin kuivaksi! En kyllä usko, että tekee kovin hyvää esimerkiksi keittiökaapeille, jos ne usein tuollalailla kastuvat...

Odotan innolla jo huomista ompelupäivää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti