torstai 24. lokakuuta 2013

Viimeisiä päiviä viedään!

Kotiinpaluu lähestyy pikkuhiljaa, ja enää on jäljellä yksi työpäivä. Ihan huippunopeasti on mennyt kaksi kuukautta, ja tämä viimeinen viikko varsinkin!

Keskiviikkona ompelin loppuun ruudullisen takin (tai no se on vain proto, joten mitään vuoria tai lopullisia kauluksia yms. en tietenkään tehnyt). Siitä tuli yllättävän kivannäköinen, vaikka sen ompelu tuntuikin jossain kohdin melko monimutkaiselta. Olisi kiva tietää millaisesta kankaasta se loppujen lopuksi tehdään, proto on nimittäin aika Sherlock Holmes-henkinen ;)


Ruudullisessa kankaassa ei erotu kovin hyvin etukappaleen jännä leikkaus,
taskut nimittäin jatkuvat ikäänkuin suoraan rintasaumasta.

Takin jälkeen jatkoin edelleen ruudullisella linjalla, sain tehtäväksi haaremihousut ruutukankaasta. Lidia on työstänyt kaavaa monena päivänä, ja nyt siitä vihdoin saatiin tosi hyvä! Housuissa ei sinänsä ollut mitään kovin haastavaa ommeltavaa, mutta ruutukuvio toi taas oman haasteensa.

Aikalailla samanlaiset tuli kuin vauvojen ruutuhaaremihousuista!

Vähän ärsytti kun keskietupala oli leikattu niin,
 ettei ruutuja olisi mitenkään voinut saada kohtaamaan :(



Eilen aloitin ompelemaan myös vauvan paitaa, mutta se ei tullut valmiiksi, koska kukaan ei oikein tiennyt miten Ruth haluaa sen toteutettavan. Paidan on ilmeisesti tarkoitus olla hieman juhlavampi, se on valkoisesta puuvillasatiinista, ja kiinnitys tulee selkäpuolelle. Hihansuihin ompelin vinokaitaleet, mutta pääntiestä ja helmasta ei ole vielä tietoa miten ne huolitellaan. Ehkäpä teen sen huomenna loppuun!

Tänään oli hieman erilainen päivä, sillä liike oli suljettuna ja me siivosimme sen lattiasta kattoon! Järjestelimme kaikki mahdolliset kankaat, nauhat ja napit, ja puunasimme muutenkin liikkeen putipuhtaaksi. Minun tehtäväkseni tuli tietenkin kaikista ihanin homma, nimittäin katossa roikkuvien kirjojen puhdistaminen... Katossa on siis koristeena kymmeniä kirjoja roikkumassa, ja tietenkin ne keräävät mielettömästi pölyä. Niitä sieltä sitten kun kurottelin, kaikki pöly putosi tietenkin kasvoilleni ja hiuksilleni. Oikein kaunis pölynaama oli sen jälkeen! ;)

Nadja ei ole varmaankaan kotona huomenna illalla, kun on viimeinen iltani täällä, joten kävin eilen syömässä yhdessä ulkona ikään kuin viimeisen illan kunniaksi. Menimme kotoisaan paikkaan ihan tässä lähellä, nimeltä Pepa Tomate. Siellä tarjoillaan kaikkea hyvin perinteistä espanjalaista ruokaa, ja suurimmassa osassa on tomaattia jossain muodossa. 
Friteerattuja tomaatteja

Minulle ainakin maistui!

Paistettuja perunoita aiolin ja aurinkokuivattujen tomaattien kera,
 ja lisäksi mustekalaa ja parsaa!


Oli ihana käydä ulkona syömässä kerrankin, ja varsinkin kun ruoka ja seura oli mitä parhainta!

Tänään aloinkin sitten jo pakkaamaan tavaroitani, mikä ei tule olemaan ihan mikään helpoin juttu... Minullahan oli siis jo tullessa neljä kiloa liikaa painoa laukussani, ja tavaramäärä ei ole siitä ainakaan yhtään vähentynyt ;) Ostin pienen urheilukassin käsimatkatavaroille, ja sinne kuitenkin saa laittaa 8kg tavaraa, niin se helpottaa vähän. Tullessa minulla oli mukana myös tuliaiset Nadjalle ja töihin, Iittalan tuikkulyhtyjä ja kulho, joten ainakin vähän painoa jää nyt pois. Ja kaikki melkein tyhjät shampoopullot yms, saa kyllä lähteä roskiin! Toivon kovasti, etten joutuisi maksamaan ylipainomaksua...

Huomenna on sitten viimeinen työpäivä, koitan vielä illalla pakkailun ja siivoilun lomassa kertoa huomisen kuulumiset!





2 kommenttia:

  1. Tossa takissa on makee malli! Noi ruuat näyttää ja kuulostaa ihanilta Espanjan-herkuilta ja tosi kiva kuva susta!

    VastaaPoista