tiistai 15. lokakuuta 2013

Viininvalmistusretki!

Sunnuntaina lähdimme siis heti aamusta Nadjan ja hänen peräti 15 ystävänsä kanssa Pobletin kylään, katsomaan miten viiniä tehdään. Nadjan ystävä Jordi omistaa siellä viinipanimon, ja siellä kasvatetaan myös rypäleet.

Aamu alkoi rypäleiden poimimisella, tosin ilmeisesti nyt oli jo hieman myöhäinen ajankohta sille, koska joukossa oli myös paljon ylikypsiä rypäleitä. Paljon saimme kuitenkin poimittua!



Nadja poimii...

...ja minä poimin! Saatiin myös hienot hatut;)

Jauman ja minun rypälesaalis!

Kun rypäleet oli saatu talteen, oli aika polkea niistä mehua! Ne kaikki siis kaadettiin valtavaan altaaseen, johon sai vuorotellen mennä polkemaan kumisaappaat jalassa. Altaan päädyssä oli pieni hana, josta mehua sai valutettua säiliöön. Maistellakin saimme vähän, ihan mielettömän makealta maistui :)


Nadja polkemassa :)

Mehua rypäleistä!

Aivan viinirypäleviljelmien vieressä oli myös upea Pobletin munkkiluostari. Nadja innostuikin kuvailemaan sitä, ja tuli kyllä kivoja kuvia :)

Pobletin munkkiluostari on rakennettu vuonna 1151 ja se on
 edelleen toiminnassa. Se on myös Unescon suojelukohde.

Itsekin pääsin poseeraamaan!





Ilmakin oli ihanan aurinkoinen, tosin aamusta oli niin kylmä, että oli pakko kerrospukeutua!

Seuraavaksi oli vuorossa perinteinen katalonialainen aamiainen, paahdettua leipää, tomaattia, chorizo-makkaraa, ilmakuivattua kinkkua ja viinirypäleitä. Viinistä tosin en tiedä, kuinka perinteistä sitä on juoda heti aamusta ;) Yksi tapa mikä minua on kummastuttanut paljon täällä, on se, että katalaanit hierovat yleensä tomaattia leivän päälle, ja lisäävät vielä vähän oliiviöljyä siihen. Täytyypä ehkä itsekin maistaa joskus, niin ymmärrän varmaan paremmin!



Aamiaisen jälkeen siirryimme Jordin kotitalolle vähän matkan päähän. Siellä on itse viinipanimo, josta minulla ei kyllä valitettavasti ole kuvia. Viininvalmistuksen eri vaiheetkin jäivät minulle aika hämärän peittoon, sillä Jordi kertoi kaiken katalaaniksi. Tosin hän kyllä vaihtoi hetkellisesti espanjaan, mutta en siltikään ymmärtänyt paljoakaan, koska hän käytti niin paljon viinisanastoa, mistä minä en tietenkään tiennyt mitään :)


Viimeiseksi menimme grillailemaan ja syömään läheiseen puistoon. Ilma oli tässä vaiheessa jo tosi lämmin, joten viihdyimme puistossa useamman tunnin! Tunnelma oli leppoisa, ja oli mukava tutustua Nadjan ystäviin :)

Nam!

Grillimestari Jauma!



Koko sunnuntaipäivä menikin sitten oikeastaan viinireissulla, ja illalla kun pääsimme kotiin, olinkin aivan poikki! Kerron myöhemmin maanantain ja tiistain työpäivistä, sillä eiköhän tässä ollut nyt ihan riittävästi luettavaa yhdelle päivälle! :)

Hyvää yötä ja kivaa alkanutta viikkoa kaikille :)

4 kommenttia:

  1. Tää oli kiva postaus! <3 Ihanan näköinen paikka! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina! Kyllä sen heti huomaa kun on parempilaatuisia kuvia :)

      Poista
  2. Ihania kuvia! Teillä oli varmaan tosi kiva viininvalmistusretki!

    VastaaPoista